Bobo en Hommeles

prijs€ 18,50
uitgavehardcover met 70 pagina’s
isbn9789083290027
formaatA5 staand
doelgroepoudere kinderen die van taalgrapjes houden, iedereen met een speels hart en iedereen die op een laagdrempelige manier meer te weten wil komen over het hommelleven (en natuurlijk waar hondjes van houden)


Hommelkoningin Hommeles van Hene Were is wanhopig. Ze zoekt een plek om haar volk groot te brengen. Maar ze kan niets vinden.

Gelukkig is daar het hondje Bobo met een flinke neus en goede speurzin. Samen gaan ze op zoek naar een prachtige plek met de juiste grandeur en odeur.

Een grappig verhaal in de Texelse tuinen en duinen.

O ja, een bosmuis speelt ook nog een belangrijke rol.

Waarom zoekt Hommeles van Hene en Were naar een plek met een bepaalde geur?

Waar dromen hommels eigenlijk van? En wat is hun favoriete eten? In dit grappige verhaal dat zich afspeelt op Texel lees je het allemaal. En je komt er natuurlijk ook achter waar hondjes van houden. En wat denk jij dat er gebeurt als een hommel een hondje kriebelt?

Inspiratie

Het verhaal is geïnspireerd door Een verhaal met een angel van Dave Goulson. Daarin schrijft hij aanstekelijk over hommels en hommelonderzoek. Hij vertelt over 2 hondjes die getraind werden om hommelnesten te vinden. En zo kreeg Denise het idee van een hommelkoningin die een nestplek zoekt en een hond die haar daarbij helpt. Michel van Doorn bracht ze tot leven in prachtige tekeningen met op de achtergrond altijd het Texelse landschap.